Om Kommandot.se

Refererande reflektioner över tillvaron – utan agenda.

Det är svårt att vara opolitisk nuförtiden, för att inte säga omöjligt. Vi lever i biopolitikens tidevarv där till och med stjärttorkandet på toaletten är ett politiskt ställningstagande. Och om man säger emot så får man till svar att man inte är upplyst ännu.

Det är synd om människorna som Strindberg sa.

Och så fort man uttalar sig om något så funderar omgivningen på vilken politisk agenda man har, höger eller vänster eller mittemellan. Du funderar säkert just i detta nu på om vi är konservativa, liberaler eller socialister (eller någon av alla de avarter som hör de tre till).

Nå, istället för att låta dig arma läsare gå i undran och tvingas spekulera så gör vi det lätt för dig, här följer då vår agenda:

existentiell reflektion

Oj oj, det lät tungt och pretentiöst eller hur? Men så illa är det faktiskt inte. Satiriker och absurdister som HasseåTage och Monty Python gjorde ungefär samma sak. Vi har ingen målsättning ur ett politiskt perspektiv, vi har inga utopier om en bättre värld – annat än att folk borde stanna upp ibland och ifrågasätta sina egna motiv och absurditeterna i sitt handlande.

Den moderna människan tycks snarare reagera än agera, vilket faktiskt ofta ger upphov till både komiska och tragikomiska effekter. Vi försöker inte upplysa om något, däremot vill vi gärna uppmärksamma på dessa absurditeter. Vad du gör med dem står dig fullständigt fritt, roa dig, bli upprörd eller deprimerad. Valet är ditt! Sålla friskt bland lyrik, noveller, putslustigheter och allvarsamheter som vi delar med oss av. Och glöm inte:

Tolkningen sker alltid hos betraktaren.

Vilket faktiskt borde säga mer om din politiska ställning än vår.

Vilket som så är du i alla fall välkommen in att tolka Kommandots tolkningar av tillvaron!

Med ovänliga hälsningar

Rulltrappa”RLS” Perrong  och Daniel “JSS” InteAlls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>