Ur led är tiden…

Angående tiden:

fick precis några timmar över. Viket dumt uttryck. “Fick” timmar. Av vem då? Och vad blev dom över i från? Blev det för mycket i den kronologiska soppan eller vad? Att nyttja termen timmar överhuvudtaget blir lite väl ödesmättat också. Den så kallade fritiden omvärderas till att vara en nedräkning inför ordinarie kronologiska linje istället för att vara just fritid. Fy fan för klockor och allsköns tidmätarverktyg. Fritid förresten, ytterligare ett idiotiskt ord, all tid är väl för satan fri, eller äger någon den och har låst in den? Jag disponerar i alla fall fritt över min rörelse i kronologin, att tro något annat är bara dumt. Om någon annan serverar mig timmar som tillhör mig så är det väl för att jag tillåter det och inget annat. Oavsett vad saken gäller så ligger ju valet i slutändan på mig själv att utföra handlingar eller icke-handlingar under den tid jag förfogar över, så måste det ju vara eftersom jag själv också får ta konsekvenserna av mitt handlande eller icke-handlande. Således är all tid fritid eftersom jag fritt disponerar över den och har bara mig själv att skylla om så icke skulle vara fallet.

Kvalitetstid är ett annat fint ord, jag undrar fortfarande hur det skulle vara att uppleva en sån. Kan det vara när man sover och inte behöver stå ut med klockan? Taskigt att man missar den för att man har full upp med att sova. Eller när man dör, för då kan i alla fall ingen hävda att man slösar med den eftersom man har gått ur den. I vilket fall som helst lär man missa upplevelsen av den, annars skulle den ju knappast vara kvalitativ i relativitet till den fria eller bundna tiden som inte alls kan anses vara kvalitativ den är förbunden och förslavad till en medvetenhet om kronologin och snarare kan anses vara kvantitativ då den är i stort sett jämt och överallt. Hursomhelst så är kvalitetstid en upplevelse man känna sig minst sagt snuvad på, men man kan i alla fall nöja sig med en väl tilltagen fritid som kan förslösas i väntan på kvalitetstid.

Ur led är för fan tiden…

// Daniel Inte Alls Nyholm

This entry was posted in Estetisk Eskapism and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>