Moderaterna bevisar att Valerie Solanas hade rätt

Så nu har “Moderatmännen” med David Knezevic i spetsen bevisat att patriarkatet är något högst reellt och en källa till förtryck genom att utöva påtryckning och få igenom sina krav gentemot något som är ett uttryck för och en del av den kvinnliga frigörelsen från det patriarkala förtrycket. Nämligen Turteaterns uppsättning av Valerie Solanas kända, och i viss mån ökända, SCUM-manifest.

David Knezevic och Moderatmännen är upprörda över att gymnasieelever har uppmanats att besöka uppsättningen som en del av sin utbildning.

Som om det vore farligt att bredda sin kunskap om de argument som förs och har förts inom samhällsdebatterna i historien.
Motståndet mot Turteaterns uppsättning och att den (som David Knezevic skriver på Facebook-evenmanget för demonstrationen som skulle gått av stapeln idag) “har uppnått sina mål” bevisar ju med all tydlighet att “extremfeminsterna” har rätt i sin kritik av patriarkatet. Det är ju verkligen förtryck från (moderat)männens sida det handlar om här!
Nu borde ju verkligen gymnasieungdomar få ta del av SCUM-manifestet som en del av utbildningen inom samhällskunskap, (och inte bara som en del av den idéhistoriska utbildningen där man eventuellt jämför Solanas med Freud). Moderaternas egna argument biter dem i rumpan och David Knezecivs blotta existens blir ett enda stort argument emot hans egna minst sagt unkna åsikt som han stenhårt förfäktar – nämligen motståndet mot ideologisk och filosofisk diversitet i samhällsdebatten. David, liksom så många andra neo-liberaler vägrar erkänna att det finns andra åsikter eller andra människors intressen än hans egna.

David Knezevic skriver: Vi är många som har fått nog av att våra söner får utstå väldigt mycket skit från rådande stats- och mediefeministiska ordning.

Jodu David, jag kan säga dig att vi är jävligt många som har fått nog av att våra döttrar behandlats som skit av rådande stats- och populistpatriarkala ordning. Våldtäkter, hustrumisshandel, lägre löner och så vidare och vidare.

Och jag tycker fan inte det är okej att låta någon rik, vit, man från Sigtuna ostört få upprätthålla den ensidiga strukturen genom att försöka “skydda” min son, hans egen som och alla andra söner från kunskap och förståelse om att det FINNS ojämlikheter, det finns förtryck, det finns folk som blir lidande på grund av dessa strukturer.

Och framför allt så får de lära sig att det går att säga ifrån. Vilket Solanas gjorde, om än med högljudda medel i ett mediebrus som ständigt kräver megafon om man inte står på rätt sida i maktstrukturen.

//Daniel Nyholm – mansgris och far

This entry was posted in Angående... and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>