Valdagen 2014

Jag skulle kunna skriva en lång raljerande harang om varför jag i egenskap av ideologiskt refraktär nihilist och självutnämnd oberoende observatör, väljer att rituellt bränna den röstsedel som blivit mig tilldelad att använda i den sanslösa fars som kallas “riksdagsval Sverige 2014″ och som i mångt och mycket är något av ett direkt hån mot nyckelbegreppen “demokrati”, “mångfald” och “frihet”.

Jag avstår dock ifrån att göra det då jag raljerar så mycket om det i vanliga fall ändå.

Istället citerar jag några vackra strofer av riksfyllot och skalden Evert Taube:

 

Jag sjöng vid bondens knut: – Nu är sommaren här !
-Det är våren som är slut, svarar bonden så tvär.
– Djupt gick tjälen här i nord och sanna mina ord,

Det är krig och politik som har fördärvat vår jord !

Jag sjöng för handelsman där han stod i butik :
– Se, nu blommar ju din strand och nu glittrar din vik !
Men han svarade burdus : – Ja du går i glädjerus,

men se krig och politik drar nöd och sorg till mitt hus

Och oavsett om vi får en ny regering eller det bara blir ett lättare platsbyte på stolarna i Riksdagen så kommer ändå krig, girighet, religion, ideologi och politik i största allmänhet fortsätta att ställa till förtret för de flesta människor på ett eller annat sätt.

// D

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>